вівторок, 7 липня 2015 р.

Позакласне читання

                   "Про що розповідає книга".
Бібліотека має в фонді не всі твори  з позакласного читання, тому  шестикласникам було запропоновано переглянути буктрейлери, для того, щоб мати уявлення про зміст книги, яку можна потім знайти і прочитати  в Інтернеті.  




Книга Антуана де Сент-Екзюпері опублікована в 1943 році як дитяча книжка, ця поетична казка — про мужність і просту мудрість дитячої душі, такі важливі «недитячі» поняття, як життя і смерть, любов і відповідальність, дружба і вірність. Малюнки до книги виконані самим автором, й не менш славні, ніж сама книга. 

Повість Міхаеля Енде (1929-1995) "Джим Гудзик і машиніст Лукас" розповідає про незвичайні пригоди  Лукаса та хлопчини Джима Ґудзика в казковій країні Усландії. Вони мусять здолати непрохідні гори з численними пастками, знайти шлях через пустелю, повну міражів. Можна прочитати тут:

Головний герой оповідання Р. Шеклі «Запах думки» Лерой Кліві потрапив у справді нестандартну ситуацію. Через страшну космічну аварію він опинився на незнайомій планеті без засобів до порятунку. Не кожна людина змогла б витримати всі складнощі такого становища. Однак космонавт-листоноша зумів вижити в боротьбі з ворожим інопланетним світом. Як йому це вдалося, дізнаєтесь,прочитавши книгу тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар