понеділок, 11 квітня 2016 р.

Літературне свято "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття..."

   Грандіозне літературне свято, приурочене життю і творчості                 Т.Г. Шевченка, відбулося в нашій бібліотеці. Зал ледве розмістив всіх бажаючих. Діти мали можливість поринути у спадщину великого Кобзаря, ознайомились з виставкою книг "Живий у пам'яті народній". Привернула увагу рукописна книга 1967 року видання "Три літа". Цей збірник поезій відомий своїм надзвичайно цінним змістом і трагічною історією. Рукою поета тут записані невольницькі твори "Сон", "Кавказ", "Заповіт" та інші періоду 1843-1847 рр., за які поет був відправленний у заслання. Діти ніжно передавали із рук в руки цей рукопис, розглядали його і видно було, що їм це цікаво.
   Бібліотекар привернула увагу читачів до особистості поета, письменника, пропонуючи прочитати книги таких авторів, як С. Васильченко "В бур'янах", О.Іваненко "Тарасові шляхи" Д. Красицького "Тарасові світанки", "Тарас-художник", "І оживе добра слова", О. Ільченко "Петербурзька осінь". Про музей однієї книги - "Кобзар", що знаходиться в м. Черкаси, діти дізнались з відеоматеріалу, переглянувши його залюбки.
   Далі шестикласники підготували і виступили з циклом голосних читань "Читаємо Шевченка", провели вікторину "Чи знаємо ми Шевченка".
   А на завершення - прослуховування музичних творів на слова              Т.Г. Шевченка у виконанні майстрів співу. Діти були приємно вражені сучасною обробкою пісень, прослухавши "Бандуристе, орле сизий" у виконані Ірини Білик, реп Артема Лоика "Минають дні, минають ночі", "Мені однаково" Кузьми Скрябіна.

Немає коментарів:

Дописати коментар