суботу, 28 листопада 2020 р.

День пам'яті жертв голодомору

Сьогодні Україна і світ вшановують пам'ять жертв найжорстокішого злочину сталінського режиму, вчиненого проти нашого народу, –                                     Голодомору 1932 - 1933 років.

    За свою багатовікову історію Україна пережила чимало трагедій, але Голодомор став найжахливішою з них. Це була справжня війна проти українського народу, це був геноцид.

         Протягом 1932 – 1933 років загинула чверть населення країни. Відбулося масове знищення українського селянства, яке зберігало свою самобутню культуру, мову і традиції. Мало місце і нищення української інтелігенції як розуму нації. Силами спецзагонів, регулярних військ та міліції Україна була перетворена на величезний концтабір, на якому випробовувалася зброя масового знищення – голод. У наші часи це б назвали етнічними чистками!

В Україні довго забороняли згадувати про Голодомор. Десятки років ми говорили про цю трагедію тільки пошепки, зі страхом та відчаєм. Нас запевняли, що в Україні не було Голодомору, а був неврожай, привчали, що це вигадка, і старанно приховували правду.
У такій історичній закономірності Голодомор – це не що інше, як прояв багатовікової гібридної війни, яку Росія веде проти України! Чи то забирають хліб з нашої землі, чи ту ж землю поливають «градами», – мета одна і зрозуміла.

Сьогодні ми традиційно запалюємо свічки на знак пам’яті про жертв Голодоморів 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, молимось за багатомільйонний небесний легіон українського люду.

    Світлі душі невинно убієнних українців завжди незримо поруч з нами.
      Вічна їм пам'ять!

Немає коментарів:

Дописати коментар