понеділок, 23 березня 2015 р.

Міжнародний день лялькаря


21 березня традиційно відзначають свято лялькарів.
Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря  прийшла відомому діячеві лялькового театру Джівада Золфагаріхо з Ірану. У 2000 році на XVIII Конгресі Міжнародної спілки діячів театру ляльок в Магдебурзі він виніс дану пропозицію на обговорення.Але незважаючи на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята  була дуже жвавою, це питання так і не було вирішене. Тільки лише через два роки, на   засіданні Міжнародної Ради UNIMA, дата святкування була визначена.
Саме з 2003 року 21 березня святкується всіма професіоналами і шанувальниками театру ляльок - Міжнародний день лялькаря.
До  старшого читального залу завітали читачі 6-го класу: сестрички Криловецькі, Лада і Дана, та Чайка Ліля, адже вони люблять і поважають це свято. Виготовлення іграшки - це їхнє захоплення, тому вони принесли виготовлені власноруч казкові персонажі з улюблених книг. Дівчатка озвучили своїх "героїв", показавши  декілька придуманих ними сценок.



  












Шестирічний дошкільник Костя прийшов до бібліотеки зі своїми улюбленими іграшками: черепашками Нідзя та  попуганами, нині популярними серед дітлахів.



 Вдома Костя займається ліпленням із солоного тіста;  в бібліотеці переглянули відповідні книги по різним технікам художньої творчості: Костя вирішив попрацювати із пластиліном.





Немає коментарів:

Дописати коментар