середу, 3 червня 2020 р.

Детективні історії для підлітків


Дитячий детектив — один із найбагатших та найрізноманітніших жанрів. Він приваблює юних читачів не лише таємницею, яку потрібно розгадати. Юні персонажі самостійно ведуть розслідування і викривають злочинців, часто перевершуючи в цьому поліцію.
Пропонуємо огляд кількох книжкових новинок із серії
 «Дивний детектив».
Кокотюха А. Рік пригод. Колекція гадів / Андрій Кокотюха.
 К.: Грані-Т, 2008. – 144 с.
Схоже на ящірку, тільки в кілька разів більше, плямиста шкіра, гострі зуби, хижий погляд… Такі екзотичні тварини з’явилися раптом у звичайній річці на Полтавщині. Але щойно Максим Білан дізнався про велике викрадення екзотичних рептилій із тераріуму, зрозумів: не фантастика це, а детектив. Тож разом зі своїм другом Денисом Черненком він починає шукати злодіїв. А ще невгамовні сищики зможуть зашкодити спробі створити злодійську корпорацію в рідній школі. Пориньте у небезпечні та веселі пригоди разом із шаленою парочкою ваших ровесників!
Кокотюха А. Страшні історії / Андрій Кокотюха. К.: Грані-Т, 2008. – 144 с.
До збірника «Страшні історії» увійшли дві повісті – «Страшні історії» і «Небезпечна спадщина».
«Гурт Тіни» виграв конкурс і тепер їде на всеукраїнське змагання шкільних музичних гуртів. Але в якості призу може взяти з собою ще двох школярів – своїх найпалкіших фанатів. Звісно, що такими є Максим і Денис. Поїхавши зі шкільним музичним ансамблем на конкурс в Карпати і загубившись в перший же день, друзі Максим Білан и Денис Черненко. допомагають не тільки врятувати спадок канадського гостя, а й довести, що нечистої сили в принципі не існує, щоб про це не говорили легенди.
Кононенко Є. Бабусі також були дівчатами / Євгенія Кононенко.-К.: Грані-Т, 2010. – 90 с.
Несподівана родинна історія, котру потроху «розплутують» сучасні підлітки, починає впливати й на їхні не менш заплутані стосунки. Виявляється, інколи необхідно уважно придивитися до того, що пережили і як вчинили твої рідні за півстоліття до твого народження, аби зрозуміти, як жити тут і зараз. Авторка оповідає про сучасність, у якій молодим буває непереливки, коли вони відкривають логіку подій і формують свої уявлення про добро і зло.
Птіцин А. Посмішка азовського крокодила/Анатолій Птіцин. - К.: Грані-Т, 2010. – 160 с.
Якщо їдеш до бабусі на літо, щоб понудьгувати, то не варто дивуватися, коли раптом опинишся у вирі дивовижних пригод. У цьому переконалася дівчинка Квіта. Ще б пак! Адже зовсім не нудно знайомитися з новими друзями та гостювати у плавучому ляльковому будиночку. А от урятувати ляльку феї від зловмисників – це навіть трішки небезпечно. Проте якщо винахідливість, сміливість, справжні друзі та… крокодил з вами, ви обов’язково переможете! Чому ж посміхнувся азовський крокодил? Дізнайтеся зі сторінок детективу Анатолія Птіцина.
Шевченко Н. О. Як не скарб, то пожежа / Наталка і Олександр Шевченко. - К.: Грані-Т, 2009. – 168с.
Коли Команда Мрії не може знайти пригод, пригоди самі знаходять їх. І тоді звичайні літні канікули перетворюються на захоплюючу гонитву за скарбами, а незнайомці з Полтави виявляються зовсім не тими, за кого вони себе видають. Читаючи детектив, ви поринете у вир пригод і отримаєте порцію оптимізму та гарного настрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар