неділю, 19 липня 2020 р.

Всесвітній день фотографа

Привітання День фотографа gif - З днем фотографа | gifka.com
19 липня проводять Всесвітній день фотографа. 
У 1822 році 19 липня французький вчений Жозеф Ньєпс зробив першу у світі фотографію. Це був знімок його обіднього столу на задньому дворі. Витримка знімка склала 8 годин.
Перша людина, яка винайшла негативний знімок - Фокс Талбот. Ця подія відбулася в 1839 році.
У тому ж році Іполит Баярд представив світу перший позитивний відбиток.
Перший «фотопапір» був зроблений з асфальту. Точніше, асфальтовий лак наносився на мідь або скло тарілки, на якій відбувався друк.
Перша кольорова фотографія була зроблена в 1861 році британським фізиком Джеймсом Максвеллом.
Перша аерофотозйомка була зроблена французьким винахідником терном в 1858 році. Він сфотографував Париж з повітряної кулі.
Перший портрет з використанням електричного світла для скорочення часу витримки був зроблений в 1879 році Левицьким. Витримка склала вже 15 секунд.
Поява перших фотоплівок для кольорової фотографії датовано періодом до 1904 року. Вони випускалися фірмою «Люм'єр».
Перша кольорова фотографія в Російській імперії була опублікована в «Спогадах Російського Технічного Товариства». На ній був зображений Лев Толстой.
Основа для цифрової камери була винайдена в 1973 році. Це був прилад, з допомогою якого можна було отримати зображення розміром 100 × 100 пікселів. Перше електронне астрономічне фото було зроблено за допомогою цього пристрою вже в наступному році. Але справжня історія цифрової фотографії починається з камери Mavica, випущеної компанією Sony в 1981 році.
Офіційно перша в світі цифрова камера є розробкою компанії Kodak. Її зробив Стівен Сессон. Винайдена їм камера записувала зображення на аудіокасету.
Перша в світі дзеркальна камера з автофокусом була випущена компанією «Полароїд» в 1979 році, а в 1985 році «Мінолта» випустила фотоапарат, який в кінцевому підсумку став стандартом для дзеркальних камер.
Термін «мегапиксель» був вперше використаний в 1984 році.
Найдавніша камера «Daguerrotype Susses Freres» була продана на аукціоні у Відні в 2007 році встановивши своєрідний рекорд і ставши найдорожчою камерою коли-небудь проданої на аукціоні. Її продали майже за 800 000 $ США.

Немає коментарів:

Дописати коментар