понеділок, 16 серпня 2021 р.

Відео - мандрівка: «Читаємо влітку найкращі книги»

 Цікаві книги, які варто прочитати хоч раз у житті починаються з «Аліси в Задзеркаллі» та «Аліси в Країні Див». Чудова повчальна історія, яку варто знати не тільки дітям, а й підліткам і дорослим.

Захопливі пригоди продовжуються у Задзеркаллі, де Аліса зустрічає не тільки старих друзів, а й нових ворогів. Шахова дошка розкладена, фігури на своїх місцях – потрібно виграти партію. Книга буде цікава ще й тому, що видання це зовсім незвичайне – завдяки додатку у смартфоні ви зможете оживити героїв та пройти з ними важкий шлях шахових партій. Творцем унікальних ілюстрацій стала Євгенія Гапчинська.




Сентиментальний роман  відомої американської письменниці Сесілії Джемісон перевидається вже майже 130 років, залишаючись однією з найпопулярніших дитячих книг. Ця історія буде цікавою для молодшого шкільного віку: пригоди маленької леди Джейн, яка стала сиротою і опинилася в руках жадібної жінки. Джейн пощастило, що поруч з нею опинилися добрі люди і справжні друзі, завдяки яким вона знаходить люблячу родину. 


 Якщо «Пригоди Цибуліно» вже вивчені на пам`ять, саме час розпочати цю добру різдвяну казку. Тут подарунки розносить не Дід Мороз, а Фея. Фея має власний магазин іграшок, і на новий рік батьки сплачують ці подарунки. Погодьтесь, більш життєва історія. А якщо батьки не можуть собі дозволити омріяний блакитний потяг? Тоді іграшки беруть справу у свої руки — і починаються справжні казкові пригоди.
    
  
  Коли ми  згадуємо Астрід Ліндгрен, першими книгами,  що приходять у голову, залишаються «Карлсон» і   «Пеппі Довгапанчоxа», але не менш цікавими   для дітей будуть, наприклад, «Пригоди Калле Блюмквіста» і   «Роня, дочка розбійника». Остання – пригодницька історія про дівчинку Роню, дочку самого могутнього розбійницького отамана  всіх лісів і гір. Чудовий дитячий мікс з більш дорослиx пригод    Робіна Гуда і Ромео та Джульетти. Але все, авжеж, закінчиться добре!          

 "Хроніки Нарнії" Клайва Стейплза Льюїса це «Гаррі Поттер» нашого дитинства. Цікаві, захоплюючі і дуже об’ємні пригоди для дітей в унікальному чарівному світі. Через казку автор показує дітям, як боротися зі злом і прагнути до добра в реальному житті. Сім книжок, сім пригод, які відбуваються в фентезійному світі Нарнії: де звірі розмовляють, можна зустріти фавна, а хлопчик може перетворитися на дракона! Цю мудру і світлу історію обов`язково треба прочитати дитиною.        

Немає коментарів:

Дописати коментар