неділю, 17 травня 2020 р.

Цікавинки про інтернет

 .Сьогодні весь світ відзначає день народження Інтернету, який саме               17 травня 2020 року святкує свою 29-у річницю.
17 травня 1991 р. офіційно затвердили стандарт для сторінок Всесвітньої павутини www (World Wide Web). До цього часу вже працювала електронна пошта, перекачування даних і розсилки новин для роботи з клієнтами компаній. Винахід належить Тіму Бернерс-Лі, якому допомагав Роберт Кайо.
З появою Всесвітньої павутини в побуті комп’ютерників з’явилося нове слово «веб», що в перекладі з англійської означає «павутина». Світ дізнався про створення веб-серверів, веб-сторінок і веб-сайтів.
Для повного дотику до нового й прекрасного інтернет-світу не вистачало маленької деталі – спеціальної програми, яка б завантажувала і відкривала всі ці «веби» у тому вигляді, яким сьогодні вже нікого не здивуєш. Так з’явилися браузери.
Без інтернету залишається близько 3,6 млрд людей \ dloadme.netВсесвітня павутина викликала фурор в Інтернеті і зробила серйозний переворот в області інформаційних систем. Інтернет став наповнюватися і розвиватися щомиті. На розробку гіпертексту для Всесвітньої павутини знадобилося два роки. Тепер завдяки HTML (мови розмітки гіпертексту) можливе створення, зберігання і відображення тексту.Сьогодні Всесвітня павутина є мережею, в якій поєднані мільйони веб-серверів, які розосереджені по світу.
Через незнання люди плутають терміни «Інтернет» і «Всесвітня павутина». Це два різних поняття. Функціонування Інтернету без Павутини допустимо (але що тоді в ньому робити без фільмів, фото, бібліотек і музики), а ось Павутина окремо від Інтернету діяти не може.

Немає коментарів:

Дописати коментар