вівторок, 15 червня 2021 р.

Сімейні читання

                 Як зацікавити дітей до читання –                                             поради батькам
  1. Дізнайтесь якими темами цікавиться дитина. Приділіть трохи часу та підготуйте перелік книг, які зможуть в найкращий спосіб висвітлити дану тематику та підтримати подальший інтерес дитини до книги.
  2. Станьте прикладом для своїх дітей у читанні. Діти намагаються у всьому копіювати дорослих, переймаючи від них їхні знання, досвід, манери поведінки і т.п. Саме тому дуже важливо показати дітям позитивний підхід до читання книг, наскільки цікавим та захоплюючим може бути процес знайомства з книгою.
  3. Створіть для дитини її власну бібліотеку, адаптовану під її інтереси, смаки та бачення. Перш за все, дитина повина відчувати себе комфортно, знаходячись в рамках певного домашнього простору. Доцільно створити таку атмосферу та облаштувати дитячий простір так, щоб дитина із задоволенням проводила час за читанням книжок.
  4.  Підтримуйте читацькі події у вашому місті.  Намагайтесь частіше відвідувати разом з вашою дитиною події, які мають на меті популяризацію книги (це так звані презентації нових книг, які супроводжуються бесідою та знайомством з авторами; книжкові ярмарки.  
  5. Приділіть більш часу на обговорення з вашою дитиною прочитаного. Старайтесь не критикувати дитину при хибній думці чи неточному заключенні-висновку, дайте їй можливість пофантазувати та висловитись у той спосіб, який їй підходить краще. Обговорення прочитаного хороший спосіб комунікацій батьків з дітьми. Адже, слід визнати, сучасний ритм життя є причиною все більшої зайнятості та заклопотаності, в той же час розумне спілкування з дитиною про прочитану книгу може стати хорошим часопроведенням. 

Немає коментарів:

Дописати коментар