четвер, 3 червня 2021 р.

Рекомендуємо прочитати

 Літнє читання для душі (1-4 класи)

Літо – найкращий час, аби прочитати найцікавіші  книжки, на які просто не вистачало часу протягом навчального року. На полицях бібліотеки ви зможете знайти книги  про  подорожі, казкові пригоди, світ фентезі, дитячі детективи та багато інших цікавих книг.«Дивовижні пригоди в лісовій школі» Всеволода Нестайка – сповнена гумору книга класика української дитячої літератури про веселі пригоди зайчика, їжачка та їх однокласників – учнів музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання.
«Дивовижна подорож М’якуша, Нетака та Непосидька», яку описав Юхим Чеповецький, розповідає про те, як троє іграшкових хлопчиків – Непосидько, М'якуш та Нетак – разом із хлопчиком Петрусем на прізвище Матусин-Татусів вирушають на всюдильоті у дивовижну подорож.

Як щодо того, щоб потрапити у «Царство яблукарства», про яке розказує Сашко Дерманський? Можна і злякатися розлючених вовчків! Втім, цікаво, чи врятують царство Джо і Натан – герої книжки?
А розважитися від душі можна, взявши в обласній бібліотеці для дітей «Веселу 
сімейку» Миколи Носова. Школярі Миколка і Мишко вирішили зробити інкубатор, аби розводити курчат. Що з цього вийшло? Про це треба дізнатися самому, прочитавши повість. Микола Носов написав і «Фантазерів» - історію про двох веселих і добрих хлопців Стасика і Мишка, які дуже люблять вигадувати забавні і фантастичні історії. У них така своєрідна гра: хто кого перебреше.

І хто ж не знає про пригоди Чарлі Бакета на шоколодній фабриці дивакуватого кондитера Віллі Вонки? Цю історії багато років тому розповів всьому світові Роальд Дал в своєму романі «Чарлі і шоколадна фабрика». Тепер з нею в обласній бібліотеці для дітей може познайомитися кожен читач. 
І вже півтора століття молодші школярі із захопленням знайомляться з неслухняним хлопчиськом Томом Сойєром. В своїх «Пригодах Тома Сойєра» Марк Твен розповідає про життя американського Півдня у ті часи, коли Захід був диким.
Гармидер в школі може влаштувати непосидючий школяр. А ось Джеремі Стронг написав про міс Гармидер, яка працює вчителем на підміну. Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчительки, бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, тарарам, одним словом – на суцільний гармидер!
«Таємниця пурпурової планети» - книжка, яку написала Леся Воронина. Ось що пише авторка своїм юним читачам: «Ти познайомишся зі смарагдовою мавпочкою Дзиґою, це буде зустріч із підступним правителем планети Морок — Крашем, а разом з дівчинкою Олею та її приятелем — космічним мандрівником Люмом ти опинишся на Острові Забудькуватого Дракона. І якщо після цього тобі схочеться прочитати «Таємницю Пурпурової планети» до кінця, я буду дуже рада».
Раді будемо і ми, працівники бібліотеки , якщо ти, юний читач, завітаєш до нас, аби обрати собі ті книжки, читання яких зроблять твоє літо яскравим і незабутнім.

                                 Літнє читання для душі (5-9 класи)

 Не випускати книгу з рук! Літні канікули – саме той час для школярів, коли можна повністю віддатися своєму захопленню – читанню. Познайомитися не тільки з тими літературними героями, яких рекомендують вчителі, а й з тими, з ким можна пережити захопливі пригоди в незвичайних світах.

Бібліотека пропонує юним читачам ознайомитися з новинками, які можна знайти на полицях бібліотеки. Фентезі від Корнелії Функе – німецької майстрині пригодницького роману:  «Чорнильне серце»   На полицях – справжній бестселлер польської письменниці Малгожати-Кароліни Пекарської «Клас пані Чайки» Радимо познайомитися і з книгами  Оксани Сайко – «Кав’ярня на розі» і «Новенька та інші історії». Головні герої роману - варшавські гімназисти, які вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини — з усіма її вадами — і врешті пізнають ціну дружби. Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері вже понад століття читають підлітки в усьому світі. Роман «Енн із Ейвонлі», який є в обласній бібліотеці для дітей, - розповідь про юну вчительку, якій доводиться завойовувати прихильність і любов своїх учнів.  «Русалонька із 7-В» Марини Павленко – казка, але не дитяча оповідка: її героїні треба зняти прокляття з однокласника, розібратися з жахіттями сусідської квартири, а ще – врятувати від весілля власну тітоньку.  

Немає коментарів:

Дописати коментар