пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Цікаві факти з життя Булгакова

  Сьогодні 129 років від дня народження Михайла Опанасовича Булгакова.
Він народився 15 травня 1891 року в Києві в сім'ї професора. Його життя було насичене подіями із запаморочливими зльотами та гучними падіннями. 
Отзывы о Аудиокнига "Мастер и Маргарита" - Михаил БулгаковБожевільний Булгаков: неймовірні факти з життя генія
Одного дня він міг ходити, як жебрак, а вже наступного дня виглядати богачем, проходячи вуличками у супроводі прекрасних панянок. Свій перший твір він закінчив у семирічному віці. Як свідчать цікаві факти з життя Булгакова, він завжди відзначався унікальною допитливістю і феноменальною пам'яттю. Прочитавши ще в п'ять років книгу "Собор Паризької Богоматері", він у зрілому віці міг дослідовно процитувати значні уривки з неї. Любов до літератури була з дитинства, вдома ставили вистави, писали вірші, прозу. Київський університет (медичний факультет) Булгаков закінчив з відзнакою, певний час працював лікарем.
З вражень його медичної практики виникає цикл оповідань "Нотатки юного лікаря" (1925 - 1926). З 1921 року Булгаков оселяється в Москві, де йому судилися як поневіряння, так і створення шедеврів: "Біла гвардія" (1924 - 1925), "Дні Турбіних" (1925), "Майстер і Маргарита" (1928 - 1940), "Життя пана де Мольєра" (1932 - 1933).Булгаков поєднує у собі талант сатирика, фантаста, реаліста, тому творчість його відносять до школи "магічного реалізму". Проблеми, яких торкається письменник у своїх творах, особливо в романі "Майстер і Маргарита", є "вічними": боротьба добра і зла, питання життя і смерті, життєві цінності людини. Автор ніколи не обходив гострих проблем сучасного йому життя, тому часто ставав об'єктом жорстокої критики, і за життя йому не вдалося опублікувати більшість своїх творів.Твори  Булгакова як тоді так і тепер, викликають інтерес, полеміку і діаментрально протилежні оцінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар